SOFWARE LIBRE

S O F T W A R E L L I U R E

From: rosana46, 5 minutes ago





SlideShare Link

miércoles, 14 de noviembre de 2007

SOFWARE LLIURE


Aquest treball de fer una presentació sobre sofware lliure m'ha permés comprendre millor què és i els seus avantatges a l'hora d'utilitz-lo en les nostres aules, ja que, a part de reduir els costos, permet que els alumnes coneguen el codi font dels programes, puguen compartir-lo lliurement, millorar-lo, estudiar-lo, etc., cosa que en els sofware privatiu és un delicte compartir-lo i un impossible conèixer i estudiar el seu codi.
Són moltes les aplicacions que trobem en el sofware lliure i moltes les activitats didàctiques innovadores que podem preparar per als alumnes.
Utilitzant el sofware lliure facilitem l'accés de tot el món a aquesta tecnologia; una tecnologia millorada per milers de persones que poden cooperar conjuntament, fer la seua aportació i compartir-la lliurement amb la resta d’usuaris.

El fer una presentació amb imatges representatives del que es vol dir i amb un text que reflexa amb poques paraules allò que es vol explicar, m’ha ensenyat a extraure les idees fonamentals, a no fer unes diapositives carregades de text que, al final, poden arribar a avorrir, i a acompanyar aquestes idees amb imatges que criden l’atenció i que ajuden a recordar els conceptes.

En quant al treball amb imatges he aprés a utilitzar el flickCC cosa que permet respectar la privacitat de les fotos i els drets dels que les publiquen; ja que abans sempre que necessitava imatges les buscava en el Google sense tindre en compte si podia fer amb elles qualsevol ús o no.

La presentació l’he penjada a SlideShare, web en la que m’he tingut que registrar i una vegada registrada he pogut penjar el meu treball. Ha sigut qüestió d’anar mirant i provar un poc algunes cosetes per a poder-la penjar, no ha sigut excessivament complicat.

La presentació l’he fet amb el OpenOffice Impress, i no amb el Power Point que estem acostumats a usar de sempre. Crec que el Impress és tan fàcil d’utilitzar com el Power Point i m’ha agradat utilitzar-lo.

La veritat que no em motiva molt el haver d’avaluar el treball dels companys, però s’havia de fer... Altres vegades hem fet avaluacions però mai anònimament, i crec que així és millor, ja que no et deixes portar per si és un treball d’algú que és més amic, ni per no voler crear mals rollos, etc. A més, et permet igual discutir sobre la nota amb eixa persona i poder negociar-la encara que no sabigues qui és. Dins d’un temps això d’avaluar serà part de la nostra faena, així que haurem d’aprendre a fer-ho des de ja!

Després de el que hem aprés a classe sobre el sofware lliure, de la informació que he llegit per al meu treball, de llegir treballs dels companys i companyes, etc. Estic completament a favor de l’ús del sofware lliure front al privatiu, crec que les característiques i avantatges que ens dona el sofware lliure, i que ja he comentat al principi del post, són més que suficients per a anar integrant-nos en el seu ús i anar abandonant eixa privacitat que només aporta beneficis a uns quants.

Utilitzant el software lliure guanyem tots!!!